Томов: Спасих ЦСКА

"Това, че излизам от тима, не означава, че няма да помагам"

Бившият можоритарен собственик на ЦСКА Александър Томов говори за стореното в клуба в последните години. Томов се оттегли, но обяви, че е изпълнил задачата си - да спаси клуба. Бившият бос гостува в сутрешния блок на БНТ и направи равносметка на работата си за "армейците". 
"Целта ми беше да спася ЦСКА. Очаквах да остана 8 месеца, но останах 20 месеца. Появиха се нови инвеститори, което е знак за оздравяването на клуба. Исках те да са партньори на клуба, а не изкуствено доведени от мен, а в близките дни ще има нови инвеститори.
Всичко засега премина през Юлиян Инджов и Петър Манджуков, но ще има и други, които ще помагат. Това, че излизам от ЦСКА, не означава, че няма да помагам. Не е имало натиск за предоставянето на акциите. Решението ми беше мотивирано от мои ангажименти в други области на живота. Замислям се какво би станало, ако не се бяхме намесили - ЦСКА щеше да е в "Б" група, а фенската маса - да се разпилее.
По-добре клуб с лиценз, защото засега той е гарантиран до голяма степен. Надявам се господата Манджуков и Инджов са продължат започнатия курс", заяви Томов.
Той призна, че дълговете на "червените" ще бъдат редуцирани, след като част от задълженията към "Лира Инвестмънт" са били опростени, а се работи за редуцирането и на другата.
Томов коментира оттеглянето на бившия треньор Стойчо Младенов и загубата с 0:4 от Лудогорец, след която "армейците" бяха похвалени за по-откритата си игра.
Младенов беше човекът, който беше в състояние да се пребори за титлата. Оттеглянето му повлия на отбора. Когато основният противник те хвали, значи нещо не е наред. ЦСКА трябва да се бори докрай за титлата. Аз смятам, че изпълних своя дълг. ЦСКА е спасен", завърши бившият бос.