Обсъждат финално интегрираната морска стратегия на България

Мисия Бургас

07-04-2015, 10:00

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път заседават за борбата със СПИН в Бургас

Областните управители на Бургас, Варна и Добрич подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на черноморските политики

В Бургас ще се проведе заключително обсъждане на проекта за Интегрирана морска стратегия на България, съобщиха от Областна администрация. 
През 2013 година областните управители на областите Бургас, Варна и Добрич подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на черноморските политики. Меморандумът е плод на интереса на трите области за изготвяне на Национална морска стратегия на страната. Втора стъпка беше сформирането на Координационен съвет, който започна събиране, анализиране и обобщаване на данни и информация. 
Във форума участие ще вземат областните управители на областите Бургас, Варна и Добрич, Институт за регионални стратегии- Бургас, Черноморски институт- Бургас, с чиито съвместни действия бе разработен проектът. Участие са потвърдили още представители на държавни институции с отношение по темата, Институт по океанология, Морски клъстер България, Бургаска морска асоциация, Българска морска камара и др.