В район "Тракия" се проведе поредна залесителна акция

И настоящото залесяване се изпълни по предложение на ландшафтния архитект на ОП "Градини и паркове"

Екоакция в район "Тракия" се проведе през уикенда с подкрепата на районната администрацията и ОП "Градини и паркове". Мероприятието се проведе в две направления – акция по почистване на парк "Лаута" и залесяване на бул. "Освобождение", в близост до сградата на "Български пощи" ЕАД, където през изминалата 2014 година екипът на фирмата засади 110 брези.

И настоящото залесяване се изпълни по предложение на ландшафтния архитект на ОП "Градини и паркове", като част от растителността (17 броя) беше осигурена от общинското предприятие.

В деня на мероприятието бяха засадени още 58 броя иглолистна и широколистна декоративна растителност. За да се запази новозасадената растителност, тази година ще се продължи доизграждането на поливната система от ОП "Градини и паркове", началото на която бе поставено със засаждането на брезите.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров изказа своята изключителна благодарност на инициаторите и за подкрепата на общинското предприятие. Той подчерта, че само с общи усилия на местната администрация, бизнеса и гражданите "Тракия" ще стане още по-красив и зелен район.