Софиянци, подготвяйте се – задава се Бирен фест

Любителите на студената напитка ще се съберат на 30 и 31 май в Горна баня

Имам голямото удоволствие да съобщя за едно съвсем ново бирено събитие, подготвяно с голям ентусиазъм и любов към бирата, пише Свилен Кириловски от bforbeer. На 30 и 31 май в хотел-ресторант "На върха" в столичния квартал Горна баня ще се състои първото издание на "Бирен уикенд".

Когато става въпрос за бира и "Горна Баня", някак подсъзнателно това се асоциира с имената на домашните пивовари Божидар Александров и Димитър Георгиев, които са на месеци от старта на своята крафт пивоварна Blek Pine. Именно те са инициаторите и за този бирен фест, който реално ще даде началото на сезона на тематичните събития (всички се надяваме да е дълъг, слънчев и със запълнен календар). И то какво начало!

Идеята на двамата е да съберат на едно място българските крафт пивовари, вносителите на крафт бира, съмишленици и най-вече любители на различната и качествена бира. Ентусиазмът и замисълът им довеждат до светкавично потвърждение на около 90% от участниците. Своето "да" са дали вече крафт-пивоварните "Гларус", "Диво пиво" и "Бял щърк".

Ако притеснението е, че едно заведение трудно може да побере всички желаещи, отговорът е – дворът на "На върха" е с площ от около 4 декара и ще предложи предостатъчно място. Надеждите са хубавото време да съпровожда феста, но при дъжд ще има осигурени тенти. И последното притеснение – че мястото е далеч от центъра. На това организаторите предлагат достъп с една от най-редовните линии на градския транспорт – автобус 260, който се движи на всеки 7-8 минути от Руски паметник и Петте кьошета до Горна баня. Сбирката е на около 500 метра от последната спирка на автобуса. Има и паркинг, разбира се. Като бонус е гаранцията, че на място всеки посетител ще се радва на кристално чист въздух и красива панорама. А и на чудесна бира, без съмнение!