Кметът награди трима младежи за геройска постъпка

18-годишните момчета спасили човек при катастрофа

Кметът на Община Русе връчи сребърна значка на трима младежи за героичната им постъпка и бързата им реакция по време на тежка катастрофа, спасявайки един човешки живот.

Стоилов изказа своята благодарност към 18-годишните момчета, които са се притекли на помощ на катастрофирала кола, спасявайки един от пътниците – майката на загиналия водач на превозното средство. Кметът приветства доблестната постъпка на младежите от с. Басарбово и заяви, че могат да разчитат на пълната му подкрепа. Той допълни, че е изключително горд, че все още има смели и добри млади момчета, готови да жертват себе си в името на човешкия живот. Г-н Стоилов им пожела да продължават да бъдат достойни русенци, устремени към бъдещето, а сребърната значка да им напомня за смелата им постъпка, кураж и сърцатост.

Инцидентът е станал на 29 март, когато водачът на автомобил „Хонда“ губи контрол над колата. Следва удар в стълб, който предизвиква и запалването на превозното средство. Пламен Гатев, Иван Станчев и Цветослав Илиев оказват помощ, като успяват да спасят 45-годишна жена, майка на загиналия шофьор. Пламен е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Иван Павлов“, а Иван и Цветослав са ученици в Професионална гимназия по Електротехника и Електроника „Апостол Арнаудов“ в град Русе.