БОК прие БФ ръгби за пълноправен член на Общото събрание

Спорт

07-04-2015, 16:39

Снимка:

БОК

Автор:

vivanov

Всичко от Автора

Българският олимпийски комитет прие Българска федерация ръгби за пълноправен член в квотата на олимпийските спортове на своето Общо събрание.

Делегатите одобриха Отчета за дейността на комитета за периода април 2014 – април 2015 г., счетоводния отчет и доклада на одитора за миналата година.

 

В приветствието си председателят на БОК Стефка Костадинова изтъкна успехите на българските делегации, участвали на младежките олимпийски игри и на европейския младежки олимпийски фестивал, като припомни, че нашите таланти, спечелиха 3 титли и общо 9 медала в Нанджин, Лихтенщайн и Австрия.

 

Успехите на бъдещите български звезди вдъхват оптимизъм, радват, но същевременно ни задължават да направим всичко възможно за съхраняване и надграждане потенциала на тези талантливи деца и юноши,” каза Костадинова.

 

В обръщението си тя припомни няколкото много важни за олимпийското ни семейство събития през последната година: честването на 90-годишиния юбилей на БОК, срещата с президента на МОК Томас Бах в Лозана, откриването паметника на генерал Владимир Стойчев, представянето на уникалната книга и фотоизложба, проследяващи богатата и динамична история на българското олимпийско движение.

 

„Предстои много важна година за българския спорт. В ход са олимпийските квалификации за Рио 2016, само след два месеца голяма наша делегация ще участва на първите европейски игри Баку 2015, следва младежкият фестивал в Тбилиси. Пред нас е огромна по обем дейност, в която БОК е ангажиран с координиращи функции в една важна за всички нас и за цялата нация мисия - успешното участие на въпросните авторитетни международни форуми,” каза Костадинова, като допълни, че за Баку 2015 България вече има спечелени 120 квоти.

Общото събрание прие и доклада на Контролния съвет за отчетния период. Делегатите гласуваха Програмата за дейността на БОК и бюджета за 2015 г.
Участниците и гостите на събранието получиха току-що излезлия от печат Алманах 2014, проследяващ детайлно и с много илюстрации богата дейност на БОК през последната година. В електронен вид изданието може да се намери в сайта на БОК.