Руски хакери са проникнали в компютри на американското правителство

Свят

08-04-2015, 07:11

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

CNN: Получили са "чувствителна информация" за графика на президента в детайли

Руски хакери са успели да проникнат в система за некласифицирана информация на Белия дом, от която обаче те са получили в реално време „чувствителна информация" заграфика на президента с детайли, на които не се дава публичност, съобщи CNN, цитиран от БТА. Съобщава се също, че руските хакери са  имали достъп до системата на Държавния департамент в продължение на месеци.

На въпрос на CNN дали наистина хакери, работещи за руското правителство са се опитали да проникнат в системата на Белия дом  помощникът на президента Барак Обама по националната сигурност Бен Родс не потвърди информацията директно, но заяви, че Русия работи активно в сферата на кибершпионажа.

„Няма да влизам в детайли за това как оперираме в сферата на киберсигурността. Но може да се каже ,че Русия определено развива активна дейност киберпространството и в сферата на шпионажа. Предприемаме мерки за сигурност." - коментира Родс.

По думите му, освен Русия има и други страни, по отношение на които е необходима бдителност. Родс посочи Иран като такава страна