Пролетта се връща с пълна сила за Великден

Животът

08-04-2015, 08:41

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жълт код за вятър днес, времето ще е топло навърх Великден

Вятърът утихва в нощта срещу Разпети петък

По Великден зимата най-сетне ще си тръгне, а в почивните дни ще ни радват истински празнични температури. Това прогнозират от НИМХ на БАН. Още през нощта срещу Разпети петък ще започне постепенно отслабване на вятъра. На Велика събота и навръх Великден спокойно могат да се планират излети сред природата и разходки - над цялата страна вятърът ще е слаб, а температурите - пролетни със стойности между 17 и 22 градуса. На места в страната не са изключени превалявания, но те ще са краткотрайни.
В понеделник във всички части на страната живакът няма да пада под 16 градуса, а в южните райони отново ще скочи и над 20.
Прогнозата на синоптиците е, че с идването на празника мразът и преваляванията от последните седмици окончателно си заминават, а до края на месеца ще ни очакват повече хубави и топли дни.
Дъждът обаче няма да престане: и през следващата седмица в понеделник и вторник времето ще остане топло, но с краткотрайни превалявания.
Валежите ще се завърнат отново в дните между 27 и 30 април. Тогава времето рязко ще се влоши и отново ще застудее. За щастие кратко и без превалявания на сняг.