Граничните полицаи излизат на бунт в Елхово

Животът

08-04-2015, 10:04

Снимка:

снимка, elhovonews.info

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След алкохол в кръвта: Шеф от Гранична полиция в Бургас е отстранен

Стачката днес ще даде началото на серия от национални протести

Членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще протестират пред Регионална дирекция "Гранична полиция" – Елхово днес от 12.00 часа. Една от причините е провалените преговори между представители на Федерацията и професионалното ръководство на ГДГП по отношение на работното време на държавните служители охраняващи южната граница с Република Турция.
Униформените настояват за промяна на графика им на работа, който беше сменен от 24-часа на 12-часа и да се оптимизират смените и нарядите, които се извършват на място и които удължават работния ден до 14 часа. Служителите продължават да бъдат извозвани от амортизирани микробуси и автобуси, като много често превозните средства за превозване на служители и нелегално преминали границата хора са едни и същи. Тази практика, заедно с липсата на лични предпазни средства, екипировка и оборудване създават сериозен риск за здравето и живота не само на служителите, но и на техните семейства.
Една от порочните практики, която продължава да се прилага е командироването на едни и същи служители. Често периодът между двете командировки е не повече от 15 дни. Това причинява стрес и води до преумора на служителите.
Протестът днес е началото на серия от регионални и национални протести и ясно и категорично послание към ръководството на МВР, че ако не се промени коренно политиката по отношение на организацията на работа във всички дирекции това ще създаде риск не само за служителите в силовото ведомство – това ще доведе до увеличение на конвенционалната престъпност и ще застраши гражданите на Република България.