Последен шанс на Левски за Европа

"Сините" гостуват на Лудогорец в първи 1/2-финален сблъсък за Купата на България

Стоев и Левски търсят вендета в Разград

Левски гостува на Лудогорец в Разград в първи 1/2-финален двубой за Купата на България. Мачът се явява изключително важен за гостите, за които този сезон е пълен провал. Единственият шанс за спасението му е спечелване на втория по големина трофей у нас, който да донесе и евровиза за тима. Такава е и целта пред клубноото и треньорското ръководство. 
В момента столичани играят във втората шестица, но мислите им са насочени изцяло към сблъсъците с "орлите".
Сега, играчите на Стойчо Стоев ще са пределно мобилизирани да постигнат добър резултат като гост, който да увеличи значително шансовете им за място на финала през месец май.

През тази кампания двата тима изиграха два мача, в които си размениха по една победа - "сините" спечелиха с 3:2 на "Герена", но отстъпиха с 0:1 при визитата си на "Лудогорец Арена".
Наставникът на разградчани Георги Дерменджиев ще трябва да се оправя без двама от основните си играчи - Светослав Дяков и Козмин Моци. Първият е наказан, а вторият е със спрени права, след като изрита неспортменски Стефан Николич по време на дербито с ЦСКА. Техните места ще бъдат заети по всяка вероятност от Георги Терзиев и Христо Златински.
От своя страна Стойчо Стоев няма кадрови проблеми. Той ще търси освен положителен резултат и реванш от бившия си тим, откъдето бе уволнен преди по-малко от година.

Дали гостите имат сили да детронират носителя на трофея, или "зелените" ще продължат с хегемонията си и на този фронт, ще стане ясно днес от 19 часа. Реваншът пък е на 29-ти април в София.


Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Терзиев, Барт, Ангуло, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Вандерсон, Кишада.

Левски: Йоргачевич, В. Минев, Белаид, Стойчев, Прохазка, Гаджев, Велев, Абди, Бедоя, Краев, Аниете