„Софийска вода” установява причините за пропадането на бул. „Христофор Колумб”

Булевардът ще остане затворен в посока „Дружба” до отстраняване на аварията

При рутинна проверка на съоръжения от екип на „Софийска вода“ АД за обследване на мрежата вчера е открито пропадане на земна маса непосредствено до бул.“Христофор Колумб“, съобщиха от пресцентъра на водоснабдителното дружество.

„Софийска вода“АД предприе веднага последователни стъпки за установяване на причините. При сложни метеорологични условия в края на деня и през нощта се работи за установяване какво е довело до пропадане на зелената, тревна площ между бул. „Христофор Колумб“ и бул. „Брюксел“.

В синхрон със съответните общински служби бе преустановено първоначално движението по едното платно, а в малките часове на 8 април и изцяло движението по „Христофор Колумб“, по посока „Цариградско шосе“ – ж.к.“Дружба“. Екипът на „Софийска вода“ предприе видеообследване и организира изкопни работи за проверка на състоянието на водопроводната и колекторна мрежа от 70-те години на миналия век, която е на голяма дълбочина под уличното платно.

С оглед на сигурността на работещите екипи и техника се налага използването на специализирана техника като днес работата ще продължи след повторно заснемане, анализ на причините и планиране на необходимите спешни инженерни дейности, които трябва да се осъществят. Бул.“ Христофор Колумб“ ще остане затворен по посока ж.к. „Дружба“ до отстраняването на аварията, за да се гарантира сигурността на работещите служители на терен и на моторни превозни средства.