Абитуриенти от ЕГ "Иван Вазов" се отказват от балните си тоалети

Животът

08-04-2015, 12:38

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Панаир на добрината, вместо на суетата

През тази година панаирът ще събира пари за болни от муковисцидоза деца

Зрелостници от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" ще подкрепят благотворителната инициатива "Панаир на добрината", като се откажат от бляскавите рокли и костюми в деня на изпращането си от училище, като вместо това облекат бели тениски. Това каза пред Дарик абитуриентката Цветелина Георгиева, която е координатор на инициативата в пловдивското училище. През тази година панаирът ще събира пари за болни от муковисцидоза деца, като участие ще вземат ученици от цялата страна.

За втора поредна година решихме да подкрепим инициативата на учениците от
Софийската ІІ английска гимназия "Томас Джеферсън", защото ни мотивира успехът и обществената реакция, които постигнаха миналогодишните випускници, обясни дванадесетокласничката.

По думите й, всички абитуриенти единодушно са решили да застанат зад кампанията, а подкрепа за това срещат както от останалите ученици, така и от своите родители и учители.

Цвети бе категорична, че решението да замени красивата рокля с бяла тениска на 15 май в името на каузата, не е взела никак трудно и след като удари и последният училищен звънец, смята да остане да живее и учи в България.