Задържаха двама наркодилъри в София

Мъжете търгували в „Люлин”, „Надежда” и „Обеля”

Двама наркодилъри са задържани при спецоперация в София. Тя е проведена на 3 април от служители на сектор „Наркотици" при СДВР и е била насочена към противодействие на разпространението на дрога, съобщиха от МВР.

Двама мъже - 25-годишен и 28-годишен, са спипани в момента, в който подготвяли дози за уличния пазар. Двамата дилъри разпределяли стоката си за продажба на територията на столичните квартали „Люлин", „Надежда", „Обеля".

При извършените претърсвания в автомобилите и адресите на двамата мъже униформените открили и иззели 83 пликчета с вещество на бучки и прах, 40 - с тревиста маса, както и множество мобилни телефони, саморъчни записки, значителна сума пари.

Направена е експертна справка, която показала, че иззетите вещества са 200 грама амфетамин и 30 грама марихуана.

Освен за притежание и разпространение на наркотици, двамата мъже са криминално проявени и за грабежи. Първоначално те са задържани за срок до 24 часа.

Повдигнати са им обвинения на базата на доклад със събраните материали в Софийска градска прокуратура. Впоследствие са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа, които след това са изменени в постоянни.