Само най-близките изпратиха Кардам, сестра му Калина не успя

Снощи около 22 часа в храма пристигна и испанската кралица София заедно с инфантата Елена

Погребението на първородния син на Симеон Сакскобургготски - княз Кардам започна в 12:30 часа в Мадрид, научи bTV. Той ще бъде изпратен по последния си път само от тесен семеен кръг. Калина, дъщерята на Симеон Сакскобургготски, не успя да пристигне за поклонението пред тленните останки на брат й Кардам Търновски и да го изпрати в последния му път. Тя живее в Мароко заедно със съпруга си Китин Муньос и сина си Симеон-Хасан.

Траурната церемония беше предшествана от бдение, на което присъстваха испанската кралица София и инфантата Елена.

В параклиса дойдоха още родителите на починалия - Симеон Сакскобургготски и Маргарита, както и тримата му братя - Кирил, Кубрат и Константин, които са били до него в последните му мигове.

Семейството е по-обединено от всякога в болката по първородния син, чиято смърт е настъпила внезапно, в рамките на няколко часа, пише Hola.

От вчера в параклиса минават много хора, които си вземат последно сбогом с Кардам и изказват съболезнования на децата му и вдовицата. Мириам Унгрия бе до последно до съпруга си и издържа стоически шестте години, през които той бе на легло.

Снощи около 22 часа в храма пристигна и испанската кралица София заедно с инфантата Елена.

Опелото ще бъде извършено от митрополита на Испания и Португалия Поликаро от името на вселенския патриарх Вартоломей в гръцката църква свети "Адрей Първозвани" в Мадрид.

Княз Кардам почина вчера в мадридската болница „Санчинаро" в резултат на белодробна инфекция, както и в следствие от дългогодишното му обездвижване. През 2008 година той преживя тежка катастрофа, след която изпадна в кома, от която не успя да излезе.