1000 козунака раздават на Великден в "Тракия"

Децата от ЦДГ "Захарно петле" изнесоха музикално представление по повод празника

1000 козунака ще бъдат раздадени пред православния храм "Свето Преображение Господне" в район "Тракия" точно на Великден в неделя.

Благотворителната инициатива се осъществява с помощта на г-н Георги Чалъмов.

"На всички жители на район "Тракия" и техните семейства желая светли и благодатни Великденски празници!", отправи пожелание кметът на района Костадин Димитров.

Кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова бяха официални гости днес на музикално представление в ЦДГ "Захарно петле". Децата от пета група на детската градина с директор Цветанка Лазарова изпълниха 45-минутна празнична програма, посветена на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Възкресение Христово.

Облечени в народни носии и с много настроение малчуганите показаха българските традиции, гордо рецитираха стихотворения, пяха народни песни, играха хора и народни танци.

Родители, учители и всички гости на мероприятието останаха очаровани от прекрасните изпълнения на петгодишните възпитаници на ЦДГ "Захарно петле".

Кметът Ралев поздрави децата за старанието и чувството, което влагат в изпълненията си и го карат да се чувства горд българин, след което с г-жа Кътова поднесоха на всички изпълнители приготвените от тях торбички с лакомства-изненади и пожелаха на всички присъстващи весели и благословени предстоящи празници.