Деца зарадваха малкия Добри от Пловдив с нова гъдулка

Пловдив Лайф

08-04-2015, 17:07

Снимка:

район "Западен" Провдив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Инструментът е закупен със средства, събрани на благотворителен концерт

Броени дни преди най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, едно дете получи приятна изненада от своите връстници. Децата от Формация за автентичен фолклор "Куклици" и Клуб по спортни танци "Сияна данс" към Обединен детски комплекс – Пловдив подариха на Добромир Йозов най-мечтания за него подарък – истинска гъдулка.

Инструментът е закупен със средства, събрани на благотворителен концерт от децата в началото на март. На събитието, преминало под надслов "Деца пеят и танцуват за деца", бяха събрани над 600 лева. Днес малкият Добри получи своя подарък от преподавателя Николай Паскалев, който демонстрира възможностите на инструмента. След като му връчи гъдулката той обеща да помага на Добри да става все по-добър в музиката.

Двете групи към ОДК – Пловдив – ФАФ "Куклици", в която участват Добри и сестра му Веси, както и Клубът по спортни танци "Сияна данс" изнесоха днес кратък концерт. Официален гост на мероприятието бе и кметът на район "Западен" Димитър Колев, който е истински приятел на талантливите деца. Малките изпълнители, чиито ръководител е Виолета Щерева, буквално оставиха без дъх публиката с фолклорните си изпълнения и внесоха много настроение в навечерието на Великден. Във формацията за автентичен фолклор са събрани и се обучават деца с изявен интерес към българските народни песни - момичета и момчета от 7 до 15 години.

Прекрасно се представиха и възпитаниците на "Сияна данс", които демонстрираха модерни танци. В този клуб се обучават общо около 100 деца на възраст от 6 до 19 години. Накрая всички заедно се снимаха за спомен с щастливия Добри и новата му придобивка.