77-годишен кара нелегално такси в Разград

Крими

08-04-2015, 17:22

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДАИ погна Uber такситата

Криза удари таксита заради метрото до летището

Друг бяга от връчването на акт

При проведена специализирана полицейска операция на територията на Община Разград, съвместно между сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Разград, сектор “Пътна полиция” и Регионална дирекция “Автомобилна администрация” –Разград, са установени два нелегални таксиметрови автомобила, извършващи обществен превоз на пътници срещу заплащане. Автомобилите са спрени за проверка около 10:30 часа до сградата на Дома за стари хора в Разград, съобщава БЛИЦ. Единият автомобил,червен на цвят, с марка „Сузуки Магиар”, е бил управляван от 77-годишния М.Х.Б. и е извършвал таксиметров превоз на трима пътници от с. Дянково за гр. Разград, без да притежава съответната правоспособност.
Вторият автомобил, черен на цвят, с марка „Форд Ескорт”, е бил управляван от 56-годишния Ш.Ш.Х. и е извършвал таксиметров превоз на двама пътници от с. Дянково за гр. Търговище, без да притежава съответната правоспособност.
Във връзка с това, в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство срещу двамата водачи, а от страна на Регионална дирекция “Автомобилна администрация”- Разград на М.Х.Б. е съставен акт по Закона за автомобилните превози, за който предвидената административно-наказателна отговорност е глоба в размер на 1500 лева. Автомобилът е спрян от движение на наказателен паркинг с принудителна административна мярка /ПАМ/ за срок от 6 месеца.
При съставянето на акт на водача Ш.Ш.Х., преди същият да му бъде връчен, лицето е избягало от сградата на ДАИ-Разград, в резултат на което акт не му е връчен, но автомобилът му е спрян от движение.
Същият водач е бил установяван два пъти /през 2012г. и през 2013г./ да извършва нелегален таксиметров превоз на пътници. През 2012г. Ш.Ш.Х., при опит да избяга от инспекторите на ДАИ, не спира на знак СТОП, отнема предимството на друг лек автомобил и го блъска странично.
През 2013г. Ш.Ш.Х. отново е заловен да кара нелегално такси, като тогава е било образувано бързо производство и му е била наложена глоба в размер на 1000лв. При съставянето на акт от страна на ДАИ през 2013г. обаче Ш.Ш.Х е избягал от прозореца на тоалетната на втория етаж от сградата на ДАИ, като е откраднал автомобила си и се е прибрал в с. Дянково, за да не му бъде спрян автомобила от движение на наказателен паркинг. Наложило се е издирване на лицето и автомобила с помощта на полицията.