Лудогорец и Левски не можаха да се победят, интригата остава

Спорт

08-04-2015, 21:30

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Миро Иванов: Липсата на Моци няма да е решаваща за Лудогорец

Двата тима не можаха да си вкарат гол в първата полуфинална среща помежду си

Лудогорец и Левски завършиха наравно 0:0 в Разград в първата среща от полуфиналите за Купата на България. Двата тима изнесоха сравнително равностоен мач и „сините”, макар и да не са считани за фаворити в сблъсъка, успяха да си гарантират добър резултат преди реванша пред собствена публика.

Първо шанс се разкри пред домакините в 15-ата минута, когато Безяк бе изведен зад отбраната на съперника и стреля ниско, но Йоргачевич изби с крак, а след това топката срещна гредата. Три минути по-късно и Мисиджан опита късмета си, но шутът му мина над напречната греда.

Отговорът на „сините” дойде в 22-ата мин., когато Абди получи топката на точката за дузпата, но се засуети и докато овладее топката, тя му бе отнета и той изобщо не можа да нанесе удар.

В 31-ата мин. се наложи отново Йоргачевич да се намесва, като този път не бе кой знае колко затруднен, тъй като Ешпиньо прати топката право в ръцете му, но от много удобна позиция.

Малко след почивката се разкри нов страхотен шанс пред шампионите. В 51-ата мин. Мисиджан бе изведен сам срещу Йоргачевич, но вратарят отново се намеси перфектно и се хвърли чисто в краката на холандеца и изби топката.

В 57-ата мин. най-накрая се наложи и Владислав Стоянов да се намесва. Без особени затруднения стражът на Лудогорец улови топката след удар на Валери Домовчийски от границата на наказателното поле. Малко след това Аниете пусна хубав пас към Краев, но последвалият удар на младока също попадна в ръцете на Стоянов.

Куриозен рикошет можеше да доведе до първото попадение в 72-ата мин. След удар на Марселиньо топката се отклони от тялото на Белаид, излъга Йоргачевич и за малко да влезе във вратата на гостите преминавайки много близо до страничната греда.

В края на срещата двата отбора направиха своите смени, с което играта се накъса и така срещата завърши без голове.

Реваншът е на 29 април на стадион „Георги Аспарухов.