Жерар Депардийо напуска Русия, връща се в Европа

Актьорът смята да се установи в Белгия

Преместването на френския актьор Жерар Депардийо в Русия през 2012 г., се превърна в истинска сензация. Кинозвездата с лекота смени гражданството си от френско на руско, и дори се обзаведе с две жилища.

Решението да зареже Европа и да се установи в Русия дойде веднага след като в родината му промениха правилата за плащане на данъците. Законът задължава актьорът да предоставя почти една трета от доходите си в полза на държавата.

Русия в сравнение с Франция се оказа спасителен пояс, за които Депардийо се захвана с радост. В многобройните си интервюта известният актьор разказа колко много обича Русия и хората там.

Сега звездата на "Астерикс и Обеликс" отново се насочва към познатия живот в Европа, и се премества в Белгия, обяви канал Notele. Депардийо е купил къща в град Нешен и вече е уредил всички документи по преместването и получаването на Белгийско гражданство.

"Нямам намерение да се върна във Франция, но аз съм французин" - призна актьорът. Депардийо заяви, че напускането на Русия е свързано с новите му бизнес проекти, но отказа да даде по-подробен коментар.

Преди време Жерар сподели, че се чувства силно свързан с Русия и обича да работи с руски актьори и т.н. Депардийо се възхищавал на културата и начина на мислене на руснаците, и също така отбеляза, че баща му често слушал радио Москва.

"Това също е част от моята култура ... Обичам президента Владимир Путин, и това е взаимно ... Русия - страна на велика демокрация, не е държава, в която министър-председателят ще нарече гражданин на страната си нещастник" - заяви преди време пред репортери актьорът.