Полицейски хайки по празниците

Мисия

09-04-2015, 10:40

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

От търновската полиция обявиха мерките, предприети за нашата сигурност в почивните дни

Във връзка с предстоящите четири почивни дни полицейските служители във Великотърновска област ще се грижат за спокойствието и сигурността на гражданите, осигуряването на обществения ред и безопасността на движението. Планирани са специализирани полицейски операции с оглед превенция и противодействие на правонарушенията. Проведени са срещи с органите на местната власт за съвместни мерки по опазването на обществения ред и сигурност при провеждането на мероприятия свързани с Великденските празници.

Проведени са и срещи с отговорниците на църкви и храмове, акцентирайки върху необходимостта от повишаване на бдителността и подобряване обмена на информация с полицейските структури за своевременно реагиране при възникнала необходимост. Проведени са срещи с представители на частни охранителни фирми в местата, където се очаква да се състоят празничните мероприятия, с оглед подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти. Създадена е организация за опазване на обществения ред преди, по време и седмица след Великденските празници на ЖП гари и автогари предвид интензивното придвижване на пътници.

Завишен е контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Предприети са допълнителни мерки по организацията за безопасност и сигурност на движението по пътищата.  В дните с интензивно движение при входно- изходните артерии на гр. В. Търново и другите градове на територията на областта е осигурено максимално полицейско присъствие с цел подпомагане на пътното движение. При контрола по безопасност на движението ще се акцентира основно върху управлението на МПС след употреба на алкохол и неправоспособни водачи, включително и по третокласните и общинските пътища в късните часове на денонощието.

В часовете с най-висока интензивност на движението ще се осигури засилено присъствие и при необходимост ще се осъществя контрол и регулиране на движението от служители от структурните звена “Пътна полиция” по главните пътища, в чийто райони има участъци с временна организация на движението, както и в районите на конфликтните участъци с концентрация на ПТП, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения. При осъществяване на контрол особено внимание ще се обърне на участъците от републиканската пътна мрежа на път ІІ-55, главен път І-5 и главен път І-4, преминаващи през обслужваната от ОДМВР – В. Търново територия.

Ще бъдат предприети действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове на 10, 11, 12 и 13 април.

На 10, 11 и 12 април ще се проведат полицейски операции “Алкохол и неправоспособност”, в хода на които ще се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. При провеждане на СПО ще се взима отношение и към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и др.

На 9 и на 13 април ще се проведат полицейски операции “Скорост”, като се активизира работата с техническите средства за контрол на скоростта. Нарушителите ще се спират и санкционират на място.  Ще се осъществи стриктен контрол по разпоредбата Агенция „Пътна инфраструктура” относно въвеждане на временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за времето от 16.00 ч. до 20.00 ч. в последния работен ден преди празниците и от 14.00 ч. до 20.00 ч. в последния почивен (празничен) ден.

Създадена е организация за осъществяване на координация и взаимодействие с Регионалния инспекторат по образованието и Дирекция „Автомобилна администрация” – В. Търново, с цел набиране на информация във връзка с организирани екскурзии с деца, извършени са инструктажи на водачите, ще се следи за употреба на алкохол и проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите.