Хиляди чорапи и тениски - менте задържаха на Капитан Андреево (снимки)

Фалшивата стока е трябвало да стигне до Унгария

5 826 текстилни изделия със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Фалшивата стока е трябвало да стигне до Унгария, скрита между 645 чувала с групажна стока, съобщиха от Агенция "Митници".

Ментета били натоварени в Турция в камион с полска регистрация, управляван от полски шофьор. При проверката митническите служители са открили 4 116 чифта мъжки и детски чорапи с логото на Tommy Hilfiger, Adidas и Nike, както и 1440 тениски, дамски комплекти и клинове с логото на "Adidas", "Dolce & Gabana", "Mochino" и "Chanel".

Открити са и още 270 детски блузи с къс ръкав щамповани с изображения на анимационния герой на "Дисни", Мики Маус .

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Само преди седмица в друг камион отново с полска регистрация, пътуващ за Унгария, митническите инспектори на Капитан Андреево откриха и задържаха 2424 спортни текстилни изделия имитации на известни марки.