Какво, къде, кога за Великденските празници

Варна Лайф

09-04-2015, 14:34

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Празнични мероприятия от днес до неделя

9 април, Четвъртък

15 часа

В залите на Етнографския музей ще бъде открита изложба с великденски яйца, обредни хлябове, козунаци и картички. Участниците от Исторически музей – Ихтиман; Народно читалище "Димо Цонков 1927", село Звездица; ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Константин Арабаджиев", ОУ "Й. Йовков"; ОУ "Патриарх Евтимий", II Основно училище "Н. Й. Вапцаров", Начално училище "В. Левски", ЦДГ № 25 "Братя Грим", Шумен; ЧДГ "Мечтатели", Център за говорна рехабилитация, и др., ще покажат своите произведения, представящи традиционните и по-съвременни елементи на християнския обичай.
18:30 часа

В Градска художествена галерия "Борис Георгиев" Великденски концерт ще изнесе Хорът на варненските момчета и младежи с диригент Дарина Кроснева и пианист Светлана Панайотова. Варненските таланти ще представят традиционни творби от български и чуждестранни автори.
10 април, Петък
10:30 часа

Официален старт на регатата "Бриз Пролет" в езерото, с която младите ветроходци от СК "Черно море Бриз" ще открият ветроходния сезон в детско-юношеските и олимпийски.
19:00 часа

Опело Христово.
11 април, Събота
Община Варна и Асоциацията на ветераните спортисти, деятели и спортни съдии организират XIV Международен турнир по футбол в памет на Г. Димитров и X Международен турнир по волейбол в памет на И. Капитанов. Турнирът ще се проведе в к-с "Черно море".
23:45 часа

Пасхална литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично". В съботната вечер ще бъде осигурен безплатен транспорт от общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД. Две автобусни линии ще работят с извънредно работно време - №22 и №2+17. Автобус по линия №22 ще тръгне от сп. "бл. 407" в кв. "Владислав Варненчик" в 23.20 ч. От спирка "Пощата" в обратна посока автобусите ще тръгнат в 00:40ч., 01:30ч. и 02:30ч. Автобус по линия №2-17 ще тръгне от Галата в 23:10 ч., а от сп. "Матроски клуб" в обратна посока в 00:40 ч., 01:30ч., 02:30 ч.
12 април, Неделя
11:00 часа

Служба "Втора възкресение" - Катедрален храм "Свето Успение Богородично"
11:00 часа

На входа на Морската градина до ФКЦ ще се извие най-дългото великденско хоро. Сред участниците ще бъдат танцьорите от продуцентска къща "Пирина", детски фолклорен състав "Меранза" при НЧ "Елин Пелин", танцови клубове "Шарена гайда", "Дивни танци", "Мераклийски танцов състав" и мн. др., както и фолклорните изпълнители Илия Луков и Кичка Христова.