Първите гости за сезона на острова по Великден

Мисия Бургас

09-04-2015, 15:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кърпят острова на Бургас

Кораба ще тръгва от морската гара в Бургас от 12 април

Бургаският остров Света Анастасия е готов да посрещне първите си посетители за тази година. В двата празнични дни – неделя и понеделник корабът Анастасия ще прави по четири курса на ден, с тръгване от Морска гарада, при следното разписание:  11.00, 12.00, 13.00, 14.00 часа. Връщането ще става в 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 часа. Така гостите ще имат възможност за престой около два часа.
В двата почивни дни всички обекти на Острова ще бъдат отворени. Всеки, който желае, ще може да запали свещ в църквата и да отправи молитвите си за здраве и благополучие. Ресторантът ще зарадва посетителите със специално празнично меню, включващо великденски рибен курбан, яйца и козунаци, както и познатата островитянска морска кухня. Лекарната ще предлага традиционния си чай с букет от странджански билки и великденски курабии. 
Тръгването ще е от Морска гара, до която може да стигнете пеша или с кола по пътя откъм старата Фрегата в Морската градина. Билети ще се продават на място, в самия кораб, който ще качва по 25 човека на курс, съгласно изискванията на Морска администрация за пътуване в зимни условия.