Не откриха бомба в Съдебната палата

Крими

09-04-2015, 16:04

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бомба в Съдебната палата? (обновена)

От 2013 насам това е четиринадесетият сигнал за взривно устройство в съда

В Съдебната палата не е открито взривно устройство. Това съобщиха за Фокус от пресцентърa на МВР. След като полицията е провела необходимите мерки за издирването на взривни вещества в Съдебната палата, не са открити следи от такива. Екипите на МВР вече са напуснали сградата, като решението дали ще работи съдът трябва да бъде взето от управата на сградата.

Припомняме:

16 март 2015
Сигнал за бомба затваря Съдебната палата. Той е подаден от мъж в 8:40 ч. на тел. 112, съобщи СДВР. Едното от делата, които трябва дасе гледат в този ден е това срещу Петко Митевски, който е обвинен в кражба на 21 млн. лв. от Алфа банк.

15 декември 2014

Сигнал за бомба затваря за кратко Съдебната палата в столицата.
Анонимен мъжки глас се обажда в 8.45 часа на тел. 112 и е съобщава за поставена бомба в сградата. Веднага са изведени хората от Съдебната палата и е извършена проверка. Полицията не открива взривно вещество. Съдебната палата продължава нормално работа.

5 ноември 2014

Сигнал за бомба евакуира Съдебната палата в София. Сградата е затворена за посетители, а служителите са предупредени да напуснат работните си места. Специализирани екипи извършват проверка на сградата.

15 октомври 2014

Сигнал за бомба затваря Съдебната палата в София. Анонимното обаждане е направено малко преди 9 ч сутринта. В сградата е извършен оглед. Това е вторият сигнал за взривно устройство за по-малко от 24 часа.

14 октомври 2014

В 13.30 ч анонимен мъжки глас предупреждава за бомбата с обаждане на телефон 112. Сред насрочените за 9.30 днес процеси е и т.нар. дело "Октопод" срещу Алексей Петров и още петима души, както и делото срещу бившия изпълнителен директор на БДЖ Христо Монов. За 10.30 ч пък е насрочен процеса за хулиганство и телесна повреда на полицай срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Очаква се това дело да бъде спряно от съда, тъй като Сидеров има депутатски имунитет.

07 октомври 2014

Съдебната палата е затворена поради получен сигнал за бомба. От пресцентъра на МВР уточняват, че сигналът е подаден малко след 12.30 часа. Проверката продължаван часа след подаването на сигнала за бомба. Въпреки, че не е устанвено наличие на взривно устройство от пресслужбата на ведомството оповестяват, че делата до края на деня са отменени.

15 април 2014

Полицията получава сигнал за заложена бомба в района на Съдебната палата в София. Сигналът е подаден около 14,45 ч. на телефона за спешни случаи 112 от анонимен мъжки глас.

30 октомври 2013

Сигнал за бомба затваря Съдебната палата в София. Анонимен сигнал е получен в 12.30 часа. Служителите на реда евакуират сградата и правят оглед.

30 септември 2013

Пореден сигнал за бомба затваря за час сутринта столичната Съдебна палата и проваля част от насрочените дела за деня. Сред тях и процесът за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева, по което като адвокатски консултант трябва да дебютира бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. Малко преди 10 часа сутринта мъж съобщава на телефон 112 за поставена бомба на втория етаж на сградата. Всички се евакуирани сред тях и Николай Кокинов и новият му работодател адвокат Иво Найденов. Част по-късно, когато става ясно, че бомба няма и делата ще се гледат, става и ясно, че двама от съдебните заседатели по делото за убийството на Яна, са си тръгнали и заседание няма как да се проведе.

08 май 2013

Сигнала за бомба в столичната Съдебна палата постъва на 112. Мъжки глас звъни от уличен телефон и съобщава, че в сградата на съда са поставени две взривни устройства. Сигналът е подаден в 8:45ч. Всички хора са евакуирани, но след извършената проверка Съдебната палата отново отваря врати. В този ден там, във връзка със записите от срещата му с бившия премиер Бойко Борисов и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов се очаква да бъде разпитан ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов.

28 март 2013

Пореден сигнал за поставена бомба в столичната Съдебна палата е подаден малко преди 9.00 часа на телефон 112. Обажда се е мъжки глас, който съобщава за заложеното взривно устройство. Екип на полицията извършва проверка на мястото, а достъпът е ограничен.

25 март 2013

Сигнал за поставено взривно устройство затваря Съдебната палата рано сутринта. По данни от МВР сигналът е подаден около 9 часа. Мъжки глас съобщава, че взривно устройство има в градския съд, който се помещава в Съдебната палата След сигнала сградата е евакуирана. Специалисти проверяват района.

28 февруари 2013

Сигнал за бомба затваря столичната Съдебна палата. Служителите и съдебната охрана не допускат граждани да влязат в палатата, но и не я евакуират. Сградата се проверява за взривно устройство. Очаква се след няколко часа тя да бъде отворена и съдът да възстанови работата си. В 9.15 часа неизвестен мъж е съобщава на тел. 112, че в сградата на Съдебната палата има детонатор, който ще бъде взривен.

28 януари 2013

Сигнал за поставена бомба в сградата на Съдебната палата в София е подаден на тел. 112 от мъжки глас около 8.30 ч., съобщават от СДВР. Заплахата е отправена час преди заседанието на Софийски градски съд по делото срещу бившия шеф на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев-Батко. Сградата е евакуирана и на място бяха изпратени специализирани екипи, които правят проверка. Малко след 9 часа, след като бомба не бе открита, работният процес в Съдебната палата е възстановен.