Полицаи завардиха Капитан Андреево

Засега акцията била безсрочна

Граничният пункт с Турция Капитан Андреево осъмна под полицейска обсада тази сутрин. "Операцията започна с масирано присъствие на жандармерия, ДАНС, "Икономическа полиция". Проверяват всичко наред, има и тежковъоръжени с автомати служители", съобщиха източници на 24chasa.bg оттам.

"Осъществява се физически пост - контрол след паспортна и митническа проверка на влизащите у нас от Турция камиони. Хладилните тирове задължително минават през рентген. Целта е предотвратяване на нелеганен внос", обясниха проверяващи. "През ситото на блокадата минават коли, бусове и автобуси, но и част от тях се отклоняват за щателни проверки по метода "анализ на риска", уточни шефът на ОД на МВР - Хасково комисар Ангел Цанков.

Засега акцията била безсрочна. До късния следобяд вчера нямаше задържани за сериозни престъпления или нарушения на режима на внос - износа.

Мерките са били набелязани явно след гневната критика на премиера Бойко Борисов и обвиненията му за хлабав контрол на трансграничния трафик. Министър - председателят обяви и намерението за сливане на НАП и митниците.