Яйцата в Пловдив от 16 до 22 стотинки, но румънски

Цените на козунаците започват от 99 стотинки

Цената на яйцата в магазините в Пловдив варира от 16 до 22 стотинки за бройка, но масово в търговската мрежа се предлагат 30 яйца на промоционални цени, показа репортерска проверка на Plovdiv24.bg.
Цената на опаковката от 30 броя яйца размер М започва от 3,50 лв. и стига до 5,70 лв.

Промоционалните цени са валидни само за опаковките от 30 яйца, останалите са на традиционните си цени - 10 броя за около 2,60 лв., 2,80 лв. Оказа се, че именно към промоционалните опаковки яйца пловдивчани проявяват голям интерес, коментираха търговци.

Търговците не отчитат повишение на цените, но впечатление прави фактът, че основно яйцата на пазара са румънски.

Проверихме и цените на традиционните за Великден козунаци. При тях отново има обявени промоционални цени, които започват от 99 стотинки за домашен козунак.

Ако към него има локум или стафиди, или шоколад цената съответно расте до 2 лв., 2.20 лв., 2,50 лв., 2,70 лв. По-скъпи остават козуначените рула, както и козунаците, приготвени по рецепти от различни държави. Те стартират от 3 лв. и стигат до около 5, 6, 7 лв. за брой.

Вече на цени около тези в магазините могат и да се поръчат козунаци в различните пекарни в града. Цените разбира се варират в зависимост дали конакът ще е със стафиди, мармалад, шоколад или локум.