Добро утро, София!

Животът

11-04-2015, 06:00

Снимка:

24 часа

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Направихте ли вече пухкавите козунаци?

Ето, че Страстната седмица е към своя край. Е, както знаете всеки ден от нея е със специална символика. Във Велика Събота според православната традиция трябва да се месят и пекат обредните великденски хлябове. Затова не се излежавайте до късно в леглото, а запретвайте ръкави, за да направите най-пухкавите козунаци. А, ако все пак леглото ви привлича, а кухнята не е вашата сила – винаги може да посетите близката пекарна.

Ако пък сте останали в столицата за празничните дни, то не унивайте – има какво да се прави. Ако празните булеварди ви се струват скучни, а блъсканицата в градския транспорт ви липсва, то може да посетите някое от културните мероприятия, които ще се проведат в столицата през почивните дни. А те не са никак малко. Къде и какви атракции ще има в столицата тези дни може да прочетете ТУК. И не се притеснявайте в колко часа ще свършат. Може дори да си позволите среднощна разходка по жълтите павета, защото метрото ще работи с удължено време за празниците.

А ако се чудите как да се облечете, то имайте предвид, че Страстната седмица ще завърши със слънце и високи градуси.

Ако Великденските празници са ви малко и си търсите още поводи за празнуване, ето ви няколко празника. Днес е Международния ден на бившите политзатворници и концлагеристи, както и Световен ден за борба с болестта на Паркинсон и Световен ден за борба с шизофренията. Е, не казахме, че са приятни…но са празници.

Ако се чувствате герой, то знайте, че в Коста Рика днес е именно Ден на героите. Ако пък сте от борците за свобода, то Уганда е вашето място, защото 11 април там е Ден на свободата. Ако следите световните събития в Украйна – да знаете – днес там празнуват Ден на освобождението на Керч.

Е, дано празниците и слънцето да са в изобилие в съботния ден!

Екипът на Sofiautre ви желае светли празници!