Локо (Сф) готви изненадващ трансфер, иска да си върне Маркиньос

Спорт

11-04-2015, 12:49

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гъргоров под въпрос за Лудогорец

"Железничарите" са на път да се възползват от несигурната обстановка в ЦСКА

Локомотив (София) работи по изненадващ трансфер, съобщава „Тема Спорт”. „Железничарите” са направили първи сондажи около привличането на Маркиньос. Бразилецът е получил обаждане от ръководството на „червено-черните” с предложение да се върне в "Надежда" през лятото.

Договорът на полузащитника с ЦСКА е до края на кампанията, като засега няма индикации дали ще бъде подновен. Несигурната финансова обстановка на "Армията" и желанието на ръководството за понижаване на заплатите също може да окажат решаващо значение за бъдещето на полузащитника. Поне на този етап 32-годишният футболист не е склонен да остане в ЦСКА при по-ниско възнаграждение от настоящото си.

Маркиньос премина на "Армията" през лятото по настояване на бившия треньор на "червените" Стойчо Младенов. Бразилецът бе един от най-използваните футболисти от Екзекутора на Ливърпул. До момента той има 16 мача за „армейците” през сезона в „А” група, в които е реализирал и 2 попадения.

Както е известно, преди да се завърне в ЦСКА Маркиньос бе част от Локомотив (София). Той игра за „железничарите” в периода януари 2013 - юни 2014. Халфът записа 42 срещи и вкара 19 попадения, с които помогна на тима да запази мястото си в „А” група.

Не е изключено да се стигне до двупосочен трансфер и трасето между "Армията" и стадиона в "Надежда" да бъде изминато и от Емил Гъргоров, но в обратна посока. Бадема има споразумение с Локо (София) да остане до края на сезона. Собственикът Николай Гигов обаче е амбициран да задържи нисичкият техничар, ако отборът се класира в Европа. Трансферът на Маркиньос е пряко зависим и от напускането на Гъргоров, тъй като двамата имат сходни функции на терена.