Температурите падат, на места ще вали

В сряда ще е почти без валежи, вятърът ще отслабне

През нощта от север, северозапад облачността ще се увеличи. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

Утре ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места в южните и източните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - до силен северозападен, в източните райони - североизточен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 14 - 19 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максимални температури между 14 и 19 градуса. Температура на морската вода е 8 -10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2000 м и сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще е около 10 градуса, на 2000 м около 1 градус.

В сряда ще е почти без валежи, а и вятърът ще отслабне. От северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността и повишение на температурите. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и бързо ще се затопля. Втория ден максималните температури ще са 20 -25 градуса.