Нови взривове в Иганово, няма данни за пострадали

Към мястото на инцидента пътува главният секретар на МВР Георги Костов

Първият сигнал е получен на телефон 112 в 7,11 часа, съобщи за Дарик говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. В склада се съхраняват термобарични глави за ракети. По първоначална информация покривът буквално е хвръкнал във въздуха, вижда се пушек.

На мястото са изпратени 3 екипа на пожарната, които са на 2 км от мястото на пожара.

Първи пазачите са забелязали дима и са сигнализирали на спешния телефон.

Няма пострадали хора, съобщи областният управител на Пловдив Розалин Петков. По думите му, на територията на площадката на военния завоид не е имало работници.

Взривовете са по-слаби от тези, които избухнаха на 21 март, съобщи за Дарик кметът на карловското село Стефан Данчев.

По думите му в момента в завода няма никой, защото работниците са почивали за Великден и все още не са започнали работа. Хората са уплашени, но повечето все още са в селото. Около 70 души, предимно роми, вече са напуснали Иганово и са отишли при свои близки в съседните села. Учениците от началното училище в селото са разпуснати да се приберат вкъщи, допълни кметът на Иганово.

В Община Карлово е свикан кризисният щаб, организирани са още автобуси да евакуират хората при нужда, съобщиха за Дарик от общината.

Спрян е пътническият влак Карлово - София на спирките Карлово и Христо Даново. Отцепен е и подбалканският път в района на Кърнаре и Анево, осигурен е обходен маршрут.

Към мястото на инцидента пътува главният секретар на МВР Георги Костов.