Идеалният отбор на „А“ група за третия кръг на плейофите

Вижте героите на уикенда единствено в bulgariautre.bg

Третият кръг от плейофите на А група предложи само равенства в първата шестица. Със знак „хикс” завършиха ЦСКА-Ботев, Литекс-Берое и Локо Сф-Лудогорец. Във втората победи записаха само домакините – Славия над Левски, Черно Море срещу Хасково и Локо Пд срещу Марек в битката за оцеляване в групата. Ето и кои бяха най-добрите изпълнители по постове.

 

Вратар: Георги Петков (Славия) 

Спаси каквото можеше в мача с Левски и допринесе за втората поредна победа на Славия над Левски, което се случи за първи път от 35 години насам. Вярно е, че „сините” нямаха много положения, но когато трябваше да се намесва, го направи добре.

 

Ляв защитник: Веселин Пенев (Берое) 

След мач отсъствие заради наказание се завърна в състава на Берое. Отново беше на високо ниво, но за съжаление колегите му в центъра на защитата не се представиха убедително и допуснаха ситуацията за червения картон на Макенджиев.

 

Централен защитник: Козмин Моци (Лудогорец) 

Според мнозина Моци изобщо не трябваше да играе в този мач след бруталното си влизане срещу ЦСКА, за което получи наказание от само една среща и то след мача. Срещу Локо Сф обаче беше на високо ниво и дори отбеляза гол, който неправилно беше отменен.

 

Централен защитник: Александър Бранеков (Локо Сф) 

Отново стабилен в средата на отбраната за Локо Сф. С няколко важни намеси предотврати опасности пред вратата на Митрев и запази 3-ата позиция на тима си в класирането.

 

Десен защитник: Йордан Христов (Ботев) 

Със силни игри в зоната си не допусна сериозни опасности за ЦСКА. Хвърляше се здраво в единоборствата и допринесе „червените” да продължат рекордната си серия без отбелязан гол.

 

Ляв халф: Джереми Манзоро (Славия) 

Много активен в предни позиции. Участва в много атаки на „белите” срещу Левски и тормозеше често защитата на „сините”. Не успя да отбележи, но имаше основен принос за победата с 1:0.

 

Десен халф: Игор Джоман (Берое) 

Много полезен в защита и нападение за старозагорци. Изработи дузпата през втората част, която реализира Георги Андонов, и с която тимът му поведе в резултата. Бори се много през целия мач.

 

Централен халф: Карлос Фонсека (Славия) 

Отбеляза победното попадение срещу Левски за победата с 1:0 във втората шестица. Беше активен в предни позиции и заслужи място сред най-добрите за кръга.

 

Ляво крило: Цветелин Чунчуков (Ботев) 

Игра само в последните 20-ина минути, но създаде най-чистите положения две за гол на „канарчетата” срещу ЦСКА, които обаче не успя да реализира. В единия случай обаче ударът му мина в страни от вратата, а при втория беше блокиран в последния момент.

 

Дясно крило: Бирсент Карагерен (Локомотив Пд) 

Отличи се с два гола за успеха на своя тим срещу Марек, като вторият беше особено краси със задна ножица. С нея „смърфовете” се закрепиха здраво за спасителното 10-о място в А група.

 

Централен нападател: Мартин Камбуров (Локомотив Пд) 

Отново на познатото високо ниво. Вкара първия и последния гол за така важния разгром над Марек. Първото попадение беше от голямо значение, за да може неговият тим да поведе в резултата и да се успокои. То дойде след грешка в защитата и чудесен индивидуален пробив.

 

Треньор на кръга: Петър Хубчев (Берое) 

Взе мерки и направи корекции в защитата след сериозните грешки в предишния мач на Танко Дяков. След червения картон на Макенджиев рискува смело и извади бранител – Боровски, гонейки победата дори с 10 човека. И беше на път да я постигне, но в края тимът се пропука и допусна изравняване.