Галин Иванов прави смели работи в ЦСКА

Срещу Ботев(Пд) започна с шестима българи в състава

ЦСКА завърши 0:0 с Ботев(Пд) още в петък.  Сухата статистика показва, че "червените" в шести мач са без отбелязан гол. Но мачът с "канарчетата" има още нещо за отбелязване и то е , че Галин Иванов няма да си поплюва и започна да прави смели работи със състава на "армейците" с който разполага.
Отдавна на "Армията" домакините не бяха започвали двубой с шестима българи. Единият от тях, Анатоли Господинов, бе дори дебютант на вратата на ЦСКА. След  като дълго време се водеше трети вратар и не му се даваше шанс за изява.
Наистина равният мач с Ботев(Пд) на собствен терен не бе най-приятното нещо като резултат. Но в тези трудни моменти за ЦСКА проличават и тенденции при младите треньори Галин Иванов и Владо Манчев.
Галин в прав текст отговори на медиите, че така наречената "звезда" Тони Силва изобщо не е такъв. И попита "Направил ли е ЦСКА пет пъти шампион или допринесъл ли е за нещо отборът да играе добре в евротурнирите?".
Да не говорим, че след като Дивиш прави фасони, Галин не се поколеба да пусне дебютантът Анатоли Господинов.
В крайна сметка,поне на този етап, това нулево равенство с Ботев(Пд) не промени статуквото на върха. Лудогорец също направи нулево равенство на стадиона в квартал "Надежда" с Локо(Сф) и разликата все още е шест точки в полза на разградчани.

С оглед на представянето на ЦСКА до момента, тези шест точки изглеждат достатъчни Лудогорец да стане шампион на България за четвърти път. И все пак има още доста кръгове и теоретично всичко е възможно.
Другите преследвачи на ЦСКА за второто място Берое, Литекс и Локо(Сф) също не увеличиха актива си.
В предстоящия мач на ЦСКА с Локо(Сф) Галин Иванов и Владо Манчев ще водят отбора за трети път. С Лудогорец в Разград тимът загуби, в София с Ботев се стигна до равенство. Логиката сочи, че в мача с Локо(Сф), който е на "Армията", ЦСКА би трябвало да победи.