Прозрачност в Съдебната палата в Бургас

За Деня на отворени врати пристига Юлиана Колева, член на ВСС и председател на Комисията по правни въпроси

Ден на отворени врати в Съдебна палата Бургас ще се проведе утре. Домакини на събитието са бургаските Апелативен съд, Апелативна прокуратура, Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Районен съд, Районна прокуратура и Административен съд. Инициативата се провежда под патронажа на Висшия съдебен съвет в рамките на проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система". 
По традиция съдебните институции в Бургас посвещават Деня на отворени врати на годишнината от приемането на Първата Българска конституция - 16 април, който се чества освен като Ден на Българската конституция и като професионален празник на юристите и на съдебните служители. 
На официалното откриване на Деня на отворени врати ще присъства Юлиана Колева, член на ВСС и председател на Комисията по правни въпроси. На него бъдат обявени резултатите от конкурса за ученическо есе „Познатата и непозната съдебна власт", в който се включиха 30 ученици от населени места в Апелативния район - от Бургас, Несебър, Поморие, Средец, Сливен и Ямбол.