500 нови работни места разкрива IT компания в Бургас

Парите

14-04-2015, 14:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас е най-близо до нивата на трудова заетост от преди кризата

Община Бургас продължава да работи активно за привличане на фирми, предоставящи аутсорсинг на бизнес процеси

"Съдърланд Глобал Сървисиз - България" откри свой офис в Бургас през август 2014 г. и с днешна дата осигурява заетост на 110 бургазлии.

Висши мениджъри от IT компанията се срещнаха с кмета Димитър Николов, за да обсъдят бъдещите планове за нейното развитие.

"Бургаският офис се справя отлично и започваме разширението му. През август ще имаме готовност да наемем още 500 души, които владеят английски и немски", каза Сатиш Рамачандран - мениджър "Бизнес развитие". На срещата се обсъдиха и варианти за  осигуряване на сезонна заетост през зимните месеци за работещите в сферата на туризма.

Според управителя на местния офис на "Съдърланд", въпреки добрата локация, изградената инфраструктура и съдействието, което оказва Община Бургас, основното предизвикателство пред компанията е намирането на квалифицирана работна ръка и офис площи от висок клас, които да удовлетворят нуждите на бизнеса.

"Можете да разчитате на пълното ми съдействие. Ако продължавате да срещате затруднения с намирането на подходящи площи, сме готови да търсим финансиране за изграждане на нови офис сгради. Използвайте стратегическото разположение на Бургас като мост между Запада и Изтока, където в момента е бумът в развитието на високите технологии", заяви кметът Николов.

Община Бургас продължава да работи активно за привличане на фирми, предоставящи аутсорсинг на бизнес процеси, както и такива, предоставящи IT инженерингови услуги. По препоръка на Българската аутсорсинг асоциация е изготвено маркетингово проучване за потенциала на Бургас като IT център, което Общината предоставя на всички заинтересовани. Освен "Съдърланд", в града вече работят подразделения на "Мусала Софт", "Технологика" и има заявен предварителен интерес от други големи компании.

"Готови сме да бъдем координатор и свързващо звено между фирмите и нашите университети и училища. На тях това ще даде перспектива и подготвени кадри, а на Бургас ще даде възможност за реализация на младежите и работни места", каза още кметът Николов.