Бойко Борисов е най-оцеляващият ни политик, според Саркози

Политика

14-04-2015, 15:48

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ти нямаш загуби, а само победи, обърна се бившият френски президент към българския премиер

Ти си най-оцеляващият български политик. Поздравявам те, че положи всички усилия и успя да съставиш работещо правителство. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи. Това е заявил бившият френски президент и лидер на „Съюз за народно движение” Никола Саркози по време на срещата си с премиера Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

Двамата се срещнаха и разговаряха във френската столица Париж. Борисов е във Франция по случай откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе - археологически открития в България” в Лувъра.

По време на разговора Никола Саркози заявил пред Борисов, че подкрепя ГЕРБ в Европейската народна партия още от първия ден и че между ГЕРБ и „Съюза за народно движение” имало перфектно сътрудничество.

„Още когато те видях, знаех, че ще станем приятели. Много обичам България. Радостен съм, че благодарение на ГЕРБ, България зае полагащото й се място в Европейския съюз”, казал още Саркози.

От своя страна, Борисов поздравил Никола Саркози за победата на неговата партия на последните местни избори във Франция. Борисов запознал френския си колега с политическата обстановка в България и с функционирането на коалиционния кабинет в страната ни.

„Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс, и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България. Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна, и независимо от политическата конюнктура, сме добро място за правене на бизнес. Неслучайно и всички големи компании от Франция вече пожелаха да се видим и да разговаряме за възможностите за инвестиции в нашата страна”, е заявил премиерът Бойко Борисов.