Атлетико и Реал Мадрид оставиха всичко за реванша

В много нервен и груб мач двата тима завършиха 0:0

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид оставиха да решават сблъсъка от ¼-финалите на Шампионката лига за реванша, след като първата среща на „ВИсенте Калдерон” завърши 0:0. В много нервен и изпълнен с напрежение мач двата тима не успяха да си отбележат гол.

Реал започна по-активно мача и можеше да открие резултата още в 4-ата минута. След груба греша в защитата на Атлетико, Бейл остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Последва удар на Роналдо от фаул в 9-ата мин, който беше отразен от Облак. Португалецът отново се опита да обстреля вратата на домакините в 22-ата. Но този път стреля в стената. При ситуацията той имаше и претенции за игра с ръка на човек от стената, които бяха основателни. В 31-ата и Бейл опита своя шанс отдалеч, но Облак отново отрази майсторски коварния му удар.

В 37-ата минута Хамес Родригес отправи техничен удар с левия крак, но отново стражът на домакините виртуозно спаси. В ответната атака Гризман стреля след грешка на Рамос, но Касияс беше на мястото си.

Две минути преди края на първата част много опасна контра атака на Реал едва не завърши с гол, но последователните удари на няколко футболисти на тима не намериха целта.

През втората част играта стана двуостра и се изнерви. В 61-ата минута Карвахал беше провокиран от Манджукич и го удари брутално без топка с ръка, за което трябваше да получи директен червен картон. Съдиите обаче не видяха ситуацията и санкция не последва. В предни позиции Туран и Годин за Атлетико, Бейл и Роналдо за Кралския клуб имаха шансове да отбележат, но не можаха да отправят точен завършващ удар.

В предпоследната минута грешка на Касияс остави шанс на Торес да отбележи, но нападателят беше изпреварен и топката бе изчистена. В следващата атака Касияс обаче се намеси решително след удар на Суарес. 


Съставите на двата отбора: 

Атлетико Мадрид:

Облак, Годин, Сикейра, Хуанфран, Миранда, Марио Суарес, Коке, Гризман, Арда Туран, Габи (к), Манджукич.

Реал Мадрид:

Касийяс (к), Варан, Рамос, Марсело, Карвахал, Кроос, Хамес Родригес, Бейл, Модрич, Роналдо, Бензема.