Баща отглежда 7-годишния си син в кочина

Животът

15-04-2015, 10:24

Снимка:

Фейсбук/Лили Божкова

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата започна проверка на самотен баща на две деца

Двамата живеят от подаяния на селото

Самотен баща отглежда в пълна мизерия 7-годишния си син в село Габра, община Елин Пелин, написа във Фейсбук Лили Божкова. Георги Чакъров е пригодил кочина за прасета в дом, тъй като загубил къщата си.

Ето какво написа още Божкова в социалната мрежа:

"Преди малко се завърнах от родното си село. Не бях ходила там с години. Изпълнена съм с много впечатления и съм потресена от една история, за която искам да ви разкажа. Разхождайки се по улиците близо до моя роден дом срещнах познат, който стоеше пред една барака приличаща на цигански катун. Попитах го как е и той започна да ми разказва....

Преди 7 години му се родил син. Когато детето било на 2 месеца жена му ги напуснала. Той сам отглеждал детето. По същото време и майка му се разболяла и той трябвало да се грижи за нея. Останал без работа започнал да взема пари на заем и така загубил къщата си. Сега живее в бившата кочина, която е пригодил за живеене. Няма ток и вода.

Живеят с детето от подаяния на селото. Даже не получавал и детски надбавки. Такава мизерия не бях виждала никога. В навечерието на Великден беше омесил питки от брашно и вода.

"Когато влязох вътре детето си слагаше захар в студена вода, за да преглътне хляба. Сърцето ме заболя и съм в потрес. Просто реших да споделя това с вас. Дайте някакви предложения.

Все пак сме Великден и стават чудеса. Мъжът се казва Георги Чакъров. Живее на ул.Бор в с.Габра. Детето е като слънце. Лъчезарно и усмихнато. Не заслужава да живее в такава мизерия. Да отворим сърцата си и в навечерието на най-светлия празник да спасим тези две души", пише още тя.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен