Голът на Митов бил световен рекорд (ВИДЕО)

Феноменалният гол, който българският вратар Димитър Митов вкара за младежите на Чарлтън срещу връстниците им от Ковънтри (2:1), е нов световен рекорд, твърдят от клуба от Лондон. В момента в книгата на рекордите на Гинес е било вписано попадението на Асмир Бегович от Сток Сити. През 2013 година босненецът вкарва от 91,9 метра на Саутхемптън още в 4-ата минута, а срещата завършва 1:1.
От Чарлтън проучиха в детайли попадението на Митов и изпратиха заявка до Гинес. Лондончани посочват, че юношата на Чавдар (Етрополе) е отбелязал от 92 метра, което е световен рекорд. В момента Чарлтън оспорва отговора, получен от Книгата с рекордите на Гинес. От там твърдяха първоначално, че Митов не е подобрил върховото постижение.

Предстои екип от Книгата за рекордите на Гинес да измери терена и да се направят изчисления. Процесът, в който ще стане ясно дали има нов световен рекорд за гол от най-голямо разстояние. Максималният срок за отговор е 12 седмици. 
От Чарлтън са категорични, че Митов е отбелязал от по-дълга дистанция от Асмир Бегович. Лондончани твърдят, че теренът на Ковънтри, където българинът се разписа в събота, е с размерите на стадиона на Сток Сити - "Британия", където Бегович поставя рекорда. 


ВИДЕО ОТ ГОЛА НА МИТОВ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУКСнимка на Деня

Щрихи от Плевен