Куинс ONYX заливат столицата с хип-хоп

София Лайф

15-04-2015, 14:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Анастейша поиска ароматни свещи за концерта й в София

Нюйорските легенди ще свирят в събота в София

На 18-и април ударна вълна хип-хоп ще залее София с лайв на нюйоркските легенди ONYX и украинската рап банда Tulym. Домакин на тази музикална еуфория е студио Орфей. Събитието се организира от Phat Bride Productions.

Кралете на нюйоркския квартал Южна Ямайка, Куинс, ONYX са се активирали още в далечната 1993 г., набирайки огромни обороти и затвърждавайки понятието "хардкор" в хип хопa с платинения им дебютен албум "Bacdafucup", издаден за лейбъла Def Jam. Първият им албум е с продадени над 2 000 000 копия за една година и печели престижната награда Hip Hop Soul Train Awards, измествайки от първото място не кой да е, а класиката на DR. DRE "The Chronic".

Към настоящия момент имат два албума и редица интересни колаборации. Името Тулим (ту-лъм) е производно от украински "протулити" (чете се протулътъ) - да придвижиш, да се пробиеш, мотивирано от вярата им, че човек може да се "пробута" през всякакви ситуации и да продължи напред. И те определено не се застояват на едно място.

Заедно с Tulym в София идва и DJ Igorskee, който е в топ 3 на диджеите в Украйна. Той ще направи демонстрация на своите умения с грамофоните.