Фотоизложба краси Градската градина до края на април

София Лайф

15-04-2015, 16:13

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба на Красимир Терзиев в Художествената галерия (фоторепортаж)

Експозицията е част от проект „Бизнес и образование – точка на пресичане“

От 16-ти до 30-ти април в Галерия на открито в Градската градина, пред Народен театър „Иван Вазов”, Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) ще представи фотоизложба под мотото „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце“, съобщиха от Столична община.

В изложбата ще бъдат показани фотоси на произведения и изделия, създадени от ученици от професионалните гимназии в сферата на Дървообработването и Мебелното производство.

Изложбата ще разкрие различен и вълнуващ прочит на това какво е да съхраниш традициите на един занаят, пречупен през призмата на творящите деца и разказан с много любов. Учениците използват таланта си, за да придават истинска стойност и значимост на професията.

Експозицията е част от проект „Бизнес и образование – точка на пресичане“, подкрепен от Фондация „Америка за България“. Целта на проекта е да привлече повече млади и мотивирани хора в бранша, подобряване имиджа на професията и подпомагане на професионалните гимназии и Лесотехническия университет (ЛТУ) при подготовката на кадри, които да отговарят на изискванията на бизнеса.

Инициативата се реализира с любезното съдействие на Фондация „Америка за България“ и Столична община.