Хилари подкрепи гей браковете

Свят

16-04-2015, 06:22

Снимка:

kanai3.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хвали се с 2 млн. фалшиви последователи в Туитър

Хилари Клинтън се хвали, че има 3,6 милиона последователи в туитър, но 2 милиона от тях са абсолютно неактивни и най-вероятно фалшиви, пише в. “Дейли мейл”, цитиран от БТА.

Изданието цитира 2 приложения за измерване на онлайн активността. Според тях не повече от 44% от базата фенове на Хилари са истински хора. Поне 15 процента или 455 000 последователи със сигурност са фалшиви, пише изданието. За сравнение, само 4% от последователите в Туитър на президента Барак Обама са оценявани като фалшиви.

Бившата първа дама на САЩ обяви, че се включва в борбата за Белия дом. Според анализатори обаче тя няма да спечели, тъй като ѝ липсва връзката със средния американец, а медиите насаждат погрешната идея, че всички я обичат.

Междувременно Хилари Клинтън призова Върховния съд на САЩ да подкрепи еднополовите бракове, съобщава в. „Хъфингтон пост".

„Хилари Клинтон подкрепя равенството между браковете и се надява, че Върховният съд ще застане на страната на гей двойките и да им гарантира конституционните им права", заяви представител на бившата първа дама. Преди около година Върховният съд реши да премахне ключова част от федералния закон, която дефинира брака като съюз между мъж и жена.

Все повечето решения в подкрепа на еднополовите бракове отразява и промяната в общественото мнение през последното десетилетие. Политиците, предимно демократи, но и ключови републиканци, изразиха подкрепа за отхвърляне на забраната на гей браковете.