Трима от ЦСКА са аут до края на сезона

Това стана ясно вчера след направени медицински прегледи и заключения

Трима футболисти на ЦСКА няма да могат да играят до края на сезона, съобщава "Тема Спорт". Това стана ясно вчера след направени медицински прегледи и заключения.

Състезателите, на които Галин Иванов и колегите му в треньорския щаб няма да могат да разчитат, са Маркиньос, Уваренко и Фортеш. Те страдат от различни травми и възстановяването им ще отнеме повече от месец, което на практика означава, че първенството за тях вече е приключило.

Маркиньос има разкъсване на бедрен мускул на две места. Той игра с контузия срещу Ботев, когато се появи на терена през второто полувреме. Уваренко пък е с разкъсване на прасеца. Така под рамката ще продължи да бъде Анатоли Господинов, който направи своя официален дебют в „А" група с „червената" фланелка по време на двубоя с Ботев на "Армията" (0:0).

Роденият в Сливен страж ще пази във всички 7 оставащи до края на кампанията срещи, а негова резерва ще е Якуб Дивиш. Чехът със сигурност напуска ЦСКА след края на сезона, когато договорът му изтича. Уваренко пък може и да остане за идната кампания, но окончателна яснота за бъдещето му ще има в края на месец май.

Освен Дивиш, от "Армията" със сигурност си тръгва Амансио Фортеш. Tой ще напусне клуба, без да е изиграл нито един официален двубой с червената фланелка. Анголецът бе привлечен през зимната пауза в шампионата и взе участие във всички контроли, като остави не лоши впечатления с представянето си. Той е единственият от последната селекция на ЦСКА, който не е записал нито минута в официална среща, Фортес е мъчен от болки в слабините, които не му позволяват да тренира. При него ще се наложи оперативна намеса и поне 40-дневно възстановяване. Договорът му с клуба изтича през лятото, като е с опция за удължаване, но ЦСКА няма да се възползва от нея.