Остава само седмица до "Международен Детски Фолклорен Фестивал – София”

София Лайф

16-04-2015, 10:34

Снимка:

Международен детски фолклорен фестивал

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Левски се подготвят за Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”

Пет чуждестранни състава ще гостуват на събитието

Седмица ни дели от началото на IV-то издание на ежегодния "Международен Детски Фолклорен Фестивал – София”. В последния уикенд на месец април на 4 сцени, разположени в центъра на столицата и в различни точки по периферията на града, детски фолклорни ансамбли от България и чужбина ще танцуват, ще показват своите традиционни обичаи и носии, ще се веселят заедно и ще веселят и публиката, чийто достъп до всички прояви е напълно безплатен, пише inews.bg.

От българска страна основни участници ще бъдат съорганизаторите на събитието - Детско-Юношеският Танцов Ансамбъл "Пламъче” - София, Детски фолклорeн ансамбъл "Огнените” от Бусманци и Детски танцов ансамбъл "Бистрица”. Освен тях, множеството други детски танцови състави от София, Етрополе, Кремиковци, с. Мирково ще танцуват и пеят на сцените на фестивала.

В пъстрата китка от деца ще са и възпитаници на Столичен общински дневен център за социална интеграция на инвалиди и СОУ за деца с нарушено зрение "Луи Браил". Сред изпълнителите на фолклорна музика ще бъдат Диана Гатева от Карлово и дует "Рукатка" от столицата.

За първи път фестивалът ще бъде открит от гайдарски състав за изворен фолклор "Петко войвода" от София.

Пет са чуждестранните състави, които ще гостуват този път на събитието – детски колектив от Културно-артистичната асоциация "Гайрет” от Сараево, Босна и Херцеговина; "Мали Гронковяни" от Полша; Детски ансамбъл "Доролетул" от Румъния; група "Дуреш" от Албания и ансамбъл "Ера" от Сърбия.