Министър Московски: Ремонтът на гарата се бави, искаме я готова предсрочно!

Мисия Бургас

16-04-2015, 12:03

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гарата модернизирана и в ретро шик още през декември

Заедно с кметът Димитър Николов инспектираха дейностите по проекта

Ремонтът на железопътна гара Бургас се движи със сериозни закъснения и слабости в изпълнението. Това стана ясно след като министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът Димитър Николов инспектираха ЖП гарата. Констатирани са сслабости в работата на изпълнителя "СК-13 Трансстрой".

Министър Московски подчерта, че няма да прави компромис с безопасността и сигурността на пътниците, както и със сроковете за приключване на проекта. Той призова изпълнителите да ускорят работата през пролетно-летния сезон и гара Бургас да бъде завършена предсрочно до края на ноември 2015 г.

Днес бяха проверени дейностите по сегмента "Контактна мрежа" - направа на фундаменти и изправяне на стълбове, както и изграждането на нов перон с полагане на предпазен пласт при гара "Владимир Павлов".

От своя страна кметът Димитър Николов се ангажира с качественото и навременно изпълнение на новата Автогара Юг, която Община Бургас изгражда в непосредствена близост до ЖП гара.

"Когато двата проекта приключат, Бургас ще покаже едно още по-привлекателно лице пред своите гости, които пристигат тук с влак или автобус", каза кметът.