Пътуваща академия организират младежите от ГЕРБ

Този уикенд с представители от североизточна и централна северна България

По повод 18–ти април, Международния ден на културно – историческото наследство, организацията на Младежи ГЕРБ – Добрич е инициатор на уникална пътуваща академия в дните от 18-ти до 19-ти април, която ще събере участници от цяла североизточна и централна северна България. Академията е под наслов „Историческата памет - национална гордост“ и участници в нея са структурите на Младежи ГЕРБ от областите Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Добрич.

Целта на академията е да се представят добрите възможности за запознаване на обществеността с разнообразното добруджанско културно наследство и усилията, които са необходими за неговото опазване и защита. Стремежът е на таза дата гражданите да осъзнаят колко всъщност уязвими и застрашени са тези паметници и исторически места.

Младежите ще посетят малко познати исторически забележителности в област Добрич. Програмата на пътуващата академия започва от Регионално историческия музей в  Добрич тази събота от 10:00ч. и ще продължи с посещението на Дуранкулашкото езеро, Фара на Шабла, Археологическия резерват „Яйлата“ и ще завърши с посещение на Историческия музей в гр.Каварна. От 18:30 ч. в град Каварна ще се проведе и отчетно – изборно събрание на МГЕРБ – Добрич, гости  на събранието ще са членове на Националния Изпълнителен Съвет на МГЕРБ.

На следващия ден 19 април посещенията продължават с беседи в Античния храм на великата богиня майка Кибела и античната средновековна крепост в кв. „Хоризонт“ – гр. Балчик. Пътуващата академия ще завърши с презентации на културно – историческите обекти на гостуващите области.