В ПУ "Паисий Хилендарски" ще избират ректор и Академичен съвет

Мисия Пловдив

17-04-2015, 10:24

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

4272 нови студенти приема ПУ "Паисий Хилендарски" през новата академична година

Събранието е насрочено за 20 април от 10:30 часа в зала "Пловдив"

На 20 април, понеделник, в "Новотел" – Пловдив ще се проведе Общо събрание на ПУ "Паисий Хилендарски" за избор на ректор и Академичен съвет с мандат за следващите 4 години. Събранието е насрочено от 10:30 часа в зала "Пловдив".

В процедурата по избора ще вземат участие 390 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета на висшето училище, на двата филиала в Смолян и Кърджали и на Техническия колеж към университета в Смолян. Освен хабилитираните лица, сред делегатите са и 63 студенти – 45 представители на Студентски съвет и 18 докторанти. Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор, съобщиха от ПУ "Паисий Хилендарски".

В дневния ред на Общото събрание е включено обсъждане и приемане на отчета на Ректора проф. д-р Запрян Козлуджов за изминалия мандат – 1 март 2011 г. – 31 март 2015 г., както и отчет на Контролния съвет към университета.

Очтетите на зам.-ректорите доц. д-р Мария Стоянова, проф. д-р Невена Милева и проф. д.м.н Георги Тотков – съответно за учебна дейност, за научноизследователска дейност и за информационната и филиална инфраструктура, са предварително качени на сайта на Пловдивския университет - https://uni-plovdiv.bg/events/event/169/.

До момента единствената издигната кандидатура за ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" е тази на проф. д-р Запрян Козлуджов. Общо 45 са членовете на Академичния съвет, който също ще се избира от делегатите. Ще бъде избран и нов състав на Контролния съвет към университета.