Среща по Програмата за трансгранично сътрудничество се проведе във Велико Търново

Мисия

17-04-2015, 11:31

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Областната администрация във Велико Търново беше домакин на информационна среща по програмата Intereeg V-A Румъния – България. Събитието се организира от Регионалния офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш Румъния – България.

Сред официалните гости бяха областният управител на Област Велико Търново проф. Пенчо Пенчев, заместник-областните управители Любомира Попова и Николай Петров, заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева, изпълнителният директор на Регионалния офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш Николета Минку, експерти от населените места във великотърновска област, както и представители на неправителствени организации.

В своето приветствие към участниците проф. Пенчо Пенчев коментира предстоящите възможности по програмата Intereeg V-A Румъния – България. „Вярвам, че тази среща ще бъде наистина полезна за всички нас и ще постави началото на нови успешни проекти”, каза г-н Пенчев. Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева, приветства участниците в срещата и сподели, че подобни форуми дават възможност за по-успешни трансгранични проекти, които ще подобрят начина на живот в България и в Румъния.

Участниците имаха възможност да се запознаят с програмата, приоритетните оси лансирани в рамките на първата покана за набиране на проекти, както и сроковете за подаване на заявления за проекти.