Прогнозите на Марк Лоурънсън от ВВС за предстоящия кръг в Англия и полуфиналите на ФА Къп

Спорт

17-04-2015, 11:46

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Челси с нова крачка към титлата

Анализаторът и бивш играч на Ливърпул отново коментира очакванията си за уикенда на Острова

Анализаторът на Би Би Си и бивши играч на Ливърпул Марк Лоурънсън традиционно прави своите прогнози за мачовете от уикенда на най-високо ниво в Англия. Тази седмица освен срещите във Висшата лига обаче са и полуфиналите на ФА Къп,  а в 33-тия кръг от шампионата предстои голямо дерби между Челси и Манчестър Юнайтед.

Кристъл Палас – Уест Бромич

Обратът в представянето на Кристъл Палас след назначаването на Алън Пардю за треньор през януари и едно от значимите събития през сезона. Сега Пардю ще се изправи срещу Уест Бромич, където бе треньор точно преди да дойде в Палас и това със сигурност ще е от значение.

Уест Бромич записа три поредни загуби в последните няколко седмици, като особено болезнено бе последното от Лестър след гол в последната минута. Това е от типът загуби, които изобщо не се харесват на наставника им Тони Пюлис и съм сигурен, че сега отборът ще изглежда променен.Тимът все още е на седем точки над зоната на изпадащите, но до края със сигурност ще трябва да вземе още точки, за да е в пълна безопасност.

Прогноза 1:1 (Знак Х)

Евертън – Бърнли

Евертън трябваше да спечелят четвъртата си поредна победа срещу Суонзи миналата седмица, но срещата в Уелс завърши наравно 1:1. Сега обаче те ще опитат да запазят добрата си форма и серия и ще искат да спечелят.

Срещу Арсенал Бърнли показа старата си слабост. Добра игра, но и загуба. Най-големият проблем на отбора е липсата на голове. Дани Ингс не е вкарвал вече седем мача, а целият отбор е отбелязал само два гола за този период.

Това само подчертава колко много работа има мениджъра Шон Дайч и то на финалната права от шампионата.

Прогноза 2:0 (Знак 1)

Лестър – Суонзи

Лестър спечели два поредни мача и въпреки че тимът все още е на последното място ми се струва, че борбата за оцеляването им вече изглежда доста по-реалистична. През миналата седмица „лисиците“ имаха късмет срещу Уест Бромич, но показаха увереност в силите си и натрупаха инерция, която мисля, че ще запазят.

Суонзи се намира в „златната среда“ и няма за какво да играе освен за рекорд по общ брой точки в един шампионат.

Със сигурност няма да им е лесно срещу Лестър и ми се струва, че „лисиците“ ще постигнат нова победа, особено след като „лебедите“ не могат да разчитат на основния си нападател Бафетимби Гомис, който  е контузен.

Стоук Сити – Саутхемптън

Саутхемптън се намира само на точка зад Ливърпул, който заема последното пето място, даващо право на участие в евротурнирите. При равен или победа „светците“ ще изместят мърсисайдци, тъй като те имат мач за ФА Къп през уикенда.

Много се говори и пише за това, че Ливърпул ще атакува топ 4, ако спадът в представянето на Манчестър Сити продължи, но аз мисля, че и Саутхемптън не бива да бъде отписван от тази борба. Ако „светците“ покажат формата си от началото на сезона, то вярвам, че ще получат шанс за това.

Победа на „Британия“ никога не е лесна задача, но Стоук има няколко проблеми с контузии в състава си. Виктор Моузес стана поредният, който остава извън групата.

Прогноза 1:2 (Знак 2)

Челси – Манчестър Юнайтед

Късен гол помогна на Челси срещу Куинс Парк Рейнджърс през миналата седмица и помогна на тима да избегне равенството там, където просто не трябваше да изпуска успеха. „Сините“ са на само три победи от титлата, но за техния мениджър Жозе Моуриньо няма значение кога тя ще бъде достигната,  а целта е да бъде спечелена, независимо кога.

Струва ми се, че мачът клони към равенство и дори, че самият Моуриньо, дори и да не си признае, ще подреди отбора си така, че той просто да не загуби.

Точката вероятно влиза в плановете и на Луис ван Гаал. За първи път от доста време насам той разполага с всичките си играчи. Преди Коледа например той трябваше да се примири с множество контузии, а в последно време осезаема бе липсата на Робин ван Перси.

Нещата много се промениха в Юнайтед, от гледна точка избор на състава, тактика и игра и тимът вече показва истинско качество в халфовата си линия. Това се видя и при победата в градското дерби с Манчестър Сити.

Прогноза 1:1 (Знак Х)

Манчестър Сити – Уест Хем

Манчестър Сити страдат в момента и изглежда сякаш някои от играчите на отбора са „свалили гащите“. Мисля, че са прекалено спокойни и основната причина за това може би са многото пари, които получават. Много от тях живеят на старите си лаври през този сезон, но не разбират, че с представянето си всъщност петнят името си и репутацията си.

Мениджърът Мануел Пелегрини е под обстрел, защото изглежда, че е не е способен да се справи с проблема. Той не е човек, който може да предприеме драстични мерки, каквито са необходими в момента. Ако главата ми беше на дръвника, аз щях да оставя настрана някои от големите имена, които не са във форма, но изглежда това не е начинът за действие на Пелегрини.

Има прилики в състоянието на Уест Хем Тяхното представяне също рязко се влоши в един етап от сезона и както и за Пелегрини, така и за Сам Алърдайс, няма съмнение, че ще бъде заменен след края на шампионата. Алърдайс не е получил предложение за нов договор и ако клубът искаше да го задържи, вече щеше да е отправил оферта.

И двата отбора имат нужда от коренна промяна, но тя е по-необходима за Сити, отколкото за Уест Хем. Мисля, че Пелегрини ще получи нужната победа в неделя.

Прогноза 2:0 (Знак 1)

Нюкасъл – Тотнъм

Изпитвам симпатии към феновете на Нюкасъл, които през този сезон определено имат основание да недоволстват за липсата на амбиция на техния отбор. Финансовите отчети на клуба показват, че има много пари и привидно може да постигне много, стига да иска. Привържениците на тима искат слава или поне шанс за нея и мога да разебра защо искат собственика Майк Ашли да напусне. За мача в неделя е предвиден бойкот от страна на феновете и той ще покаже на какво са готови те, за да постигнат целта си.

Твърде лесно извинение за Тотнъм би било да кажат, че са уморени и затова загубиха от Астън Вила миналия уикенд. Всъщност „шпорите“ не можаха да победят, защото този път Хари Кейн не можа да вкара. Колкото повече ги гледам, толкова повече виждам зависимостта на отбора от един играч и когато Кейн няма ден, те просто страдат.

Прогноза 1:1 (Знак Х)


Полуфинали на ФА Къп

Рединг – Арсенал

За Рединг това ще е фантастичен ден, в който ще излязат на „Уембли“, но Арсенал е безспорният фаворит и мога да видя няколко причини, поради които „артилеристите“ няма да се подхлъзнат.

Арсенал вече си има обица на ухото, след като през миналия сезон трябваше да треперят срещу Уигън на полуфинала, а и няколко от настоящите играчи бяха в състава на финала за Купата на Лигата през 2011 г., който бе загубен от Бирмингам.

Така че, те са наясно, че не бива да има никакво отпускане и подценяване, а освен това са и в отлична форма. Арсен Венгер разполага с почти всички свои играчи, които си умират от желание да излязат на терена и да се борят за място на финала. Рединг ще се опита да направи мача труден за Арсенал, но дори и лондончани да се озоват под напрежение, смятам, че този отбор на Венгер е много по-способен да се измъкне от трудни ситуации в сравнение с други от последтите няклоко години.

Мисля, че дори и Арсенал да не играе добре, което не е нещо необичайно в полуфиналите, то отборът ще победи.

Прогноза 0:2 (Знак 2)

Астън Вила – Ливърпул

Астън Вила показва прогрес, откакто бе назначен Тим Шърууд на треньорския пост през февруари, а победата срещу Тотнъм миналата седмица бе поредният страхотен резултат.

С пет гола в последните три срещи Кристиан Бентеке е сериозна заплаха за Ливърпул.

Все пак и „червените“ могат да създадат притеснения на съперника си и смятам, че тяхната скорост в центъра и в предни позиции е значително по-голяма опасност. Ще бъде затворен мач, но имам подозрение, че в Ливърпул имат вяра, че ще стигнат до финала, а в такива мачове тази увереност е от значение.

Прогноза 0:1 (Знак 2)