Григор се срина, отпадна от Монфис

Първата ни ракета напусна турнира в Монте Карло след четвъртфиналите

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на силния "Мастър" турнир в Монте Карло. След вчерашната страхотна победа над Станислав Вавринка, днес първата ни ракета бе неузнаваем и загуби за по-малко от част с 1:6, 3:6 от Гаел Монфис.

Първият сет започна много лошо за българина и още в първия гейм той допусна пробив. Това се случи още веднъж в петия гейм, след който французинът поведе с 4:1, а оттук нататък Гришо сякаш предаде сета и накрая завърши с гейм без спечелена точка при собствен сервис и 1:6.

Втората част започна малко по-различно и Димитров постави под напрежение съперника си, като Монфис имаше доста затруднения да вземе първите си два сервис-гейма. Веднага след това хасковлията обаче отново се пропука и бе пробит за 1:3. Пре този втори сет Димитров стоеше доста по-добре на корта, но въпреки това пробивът на французина бе достатъчен и затвори мача с 6:3.

За участието си на четвъртфиналите Димитров заслужи 180 точки за световната ранглиста и 78820 евро от наградния фонд.

На полуфиналите Гаел Монфис ще се изправи срещу поставения под номер 6 Томаш Бердих. Чехът постигна победа за само половин час срещу Милош Раонич. Канадецът се отказа заради контузията в първия сет при резултат 2:5.