Само в Бургас: Умна рент-а-байк система и супер яки колелета

Новата услуга с екстра за сигнал при спешен случай, тръгва от май

Първите 6 интерактивни терминала за новата рент-а-байк система в Бургас ще заработят от май. Те ще бъдат инсталирани до стоянките за велосипеди под наем на Флората, Графична база, Морско Казино, БСУ, Автогара Юг, бул. "Тракия", който се намира в „Славейков".
Чрез киоските ще може да се наеме велосипед и същевременно да се получи информация за града, за културната програма, забележителностите и атракциите, които могат да се посетят.
Три ще са възможностите за заплащането на наем за велосипед тази година - чрез велокарта, дебитна или кредитна карта и чрез пускане на sms на кратък номер. На киоските може да се извърши плащането чрез първите две опции.
Изцяло обновен ще бъде велопаркът с байкове под наем на Бургас. 120 чисто нови велосипеда ще заменят старите. Те са от по-висок клас, с отлични технически характеристики и множество функционалности, гарантиращи удобство и безопасност. Предвидени са отново и рикши за деца. Новите маневрени байкове ще се произвеждат единствено за Община Бургас.

„Най-голямото предимство на новите „умни" машини е, че предлагат и опцията за подаване на сигнал при спешен случай. Като туристически град, който увеличава многократно населението си през лятото, това е допълнителна възможност за гарантиране сигурността на курортистите и жителите на града", смята кметът Димитър Николов.